Csupaszcsiga - a csiga csupasz

Csupaszságom őszinte története

Friss topikok

  • jut: @avus: @jut: a nov és jul között az egy nulla, mert látszani nem úgy látszik :D (2012.05.23. 23:10) Megint akció
  • csupaszcsiga: @csincia: Magamnak még soha nem csináltam, de mind a lézeresnél, mind az IPLnél azt szokták mondan... (2012.01.18. 21:30) Szőr-körkép
  • csupaszcsiga: @MandyReuter: Nekem attól erősebbek lettek a visszanövő nyomorultak:( (2011.07.25. 13:52) A szemetek visszajöttek
  • csupaszcsiga: @avus: Máshol meg azt mondják, hogy a lézer a teljesen végleges. Ki tud ezen kiigazodni? (2011.06.19. 13:08) Még mindig örülök
  • csincia: meglatjuk:) ha meg is veszem biztos h.csak ilyen szeptember oktober kornyeken most nyaron tok fele... (2011.05.23. 20:35) Öröm:)

Linkblog

Vallomás

2012.01.18. 21:25

szerző: csupaszcsiga

És tartozom még egy vallomással: technikai okokból kifolyólag mostanában egy darab hozzászólásról nem kaptam értesítést, így teljesen véletlenül bukkantam rájuk most, ezúton is bocsánatot kérek mindenkitől, akinek nem válaszoltam, de most azonnal elkezdem.

Szólj hozzá!

Szánom-bánom

2012.01.18. 21:18

szerző: csupaszcsiga

Az a helyzet, hogy alaposan elhanyagoltam az írást, amire nincs mentségem. Illetve van, de nem árulom el.

A háttérben elég sokat dolgoztam, ennek még úgy igazán látszatja felétek semmi, de hamarosan lesz. Arra gondoltam, hogy a blogot kiterjesztem, átalakítom valami egészen mássá, valami nagyobbá... Valami tényleg informatívvá, tényleg közösségivé, tényleg interaktívvá.

Adjon hozzá az ég (vagy valaki) elég türelmet és kitartást, mert néha nem egyszerű a dolog:)

Velem tartotok?
Már ha vannak még olvasóim:) 

Szólj hozzá!

Szőr-körkép

2011.09.20. 19:18

szerző: csupaszcsiga

Túlestem az első IPL-en is, immáron három területről is beszámolhatok nektek szőrügyben.

Láb: a negyedik kezelés után sok idő telt el, mire újra szőrősödni kezdett. Nyár közepére már úgy kezelhető méretű és mennyiségű szőrszálak helyezkedtek el rajta, de pont nyaralás előtt voltam, hát előkaptam az epilátort, nehogy borotvával kelljen szenvedni. Hiba volt, vagy sem, azóta nem igazán nő ott a fű sem, ahogy mondani szokták. A kis vékony szálak a térd körül meg a vádli egyes területein megmaradtak, ezek alighanem olyan vékonyak és szőkék, hogy nem igazán hatott rájuk a lézer, vagy csak több kezelésre van szükségük. Valószínűleg az előbbi, mivel olyanok, mint a combomon lévő szőrök, arra meg azt mondta a kezelőszemélyzet, hogy nem éri meg nekiesni, túl világos és vékony.

Direkt a blog kedvéért összeszámoltam: fekete, vastagabb típusú szőrszálból a jobb lábamon 5 azaz öt darab található.
A napokban felhívott a szalon hogy időpontot egyeztessenek velem, mondtam, hogy ne húzzuk egymás idejét. De azt még kiszedtem a lánykából, hogy a szerződés nem évül el, ha öt év múlva szőrösödöm csak, akkor öt év múlva is szeretettel várnak. Nagy kő esett le a szívemről.

IPL: Megvolt az első kezelés hónaljon és bikinivonalon. Eléggé fájt, de nem annyira, mint egy gyantázás,  hősiesen tűrtem, csak összerándultam néha. Beszélgetéssel próbáltam leplezni a dolgot, úgy fest, hogy sikerült, mert a csaj megdicsért, és közölte, hogy bizonyára fakír vagyok, hogy nyikkanás nélkül tűröm.

Bikinivonal: én az égvilágon semmi változást nem látok a kezelés előtti és utáni állapot között, pont úgy néz ki a bikinivonal-terület, mint öt centivel beljebb, a tudományos megfigyelés kedvéért direkt nem borotválkoztam ott.

Hónalj: a kezelés napján véletlenül érte egy kis napfény, hát akkor eléggé fájt, kábé mint egy gyantázás után napokig szokott, de amúgy nem volt vele semmi baj. Elsőre itt sem láttam változást, azóta időnként leborotválom, és mintha lassabban nőne vissza, mint a kezelés elől, de erre nincs objektív bizonyítékom.

Hát így állunk.
 

3 komment

Megint akció

2011.09.02. 08:50

szerző: csupaszcsiga

Sziasztok!

Beindultak ezek a kuponos szőrtelenítések, most a Napitipp nevű oldal ad marha nagy kedvezményt.. ez már nekem is szemet szúrt, úgyhogy vettem egyet, vagyis nemsokára a lézer mellett az IPL-ről is beszámolok:)

Napitipp IPL szőrtelenítés hónalj és bikinivonal (18000 HUF)

8 komment

No para

2011.08.02. 12:53

szerző: csupaszcsiga

Azt hittem, már újra jeti vagyok, és épp panaszkodtam a fiúmnak, hogy lassan ideje megint kezelésre menni, mire ő ezt reagálta:

-miért, megint kezd nőni?

Most vagy én parázom túl a dolgot, vagy a fiúmnak kell szemüveg.

Szólj hozzá!

Végleges szőrtelenítő gél

2011.07.22. 09:56

szerző: csupaszcsiga

Van ilyen is, most épp akcióban:

http://www.kuponvilag.hu/budapest/epilar-system-vegleges-szortelenito-gel-45000-ft-helyett-17900-ft-ert-az-anti-aging-centrum-kft-tol.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=antiaging0722&utm_content=kisbirge%40gmail.com

Semmi bevételem nincs belőle, nem azért reklámozom, csak gondoltam hátha érdekel valakit:) Ha kipróbáljátok, feltétlenül kérek beszámolót!

Szólj hozzá!

A szemetek visszajöttek

2011.07.21. 11:33

szerző: csupaszcsiga

Igen-igen, újra szőrös a lábam. Most minden másnap borotválom, bár ha nagyon lusta vagyok és nem akarok szoknyát venni, akkor ez néha elmarad:) A szőrök növekedési tempója gyakorlatilag már a kezelést megelőző, mennyiségük valamivel kevesebb, főleg a lábszáram belső oldalán vannak kevesen.

Szemöldökcsipesszel kiszedegetve őket, kb. 70%-uknak nincs gyökere, csak a szőrszál jön ki, nem tudom, hogy ez mit jelenthet. Gyökér nélkül hogy nőnek?

Még egy picit várok a következő kezeléssel, mert szeretném, ha minél több kis szemetet sikerülne kiirtani, ehhez viszont az kell, hogy előbb kinőjenek.

Nálatok mi a helyzet?

6 komment

Még mindig örülök

2011.06.10. 12:15

szerző: csupaszcsiga

Sziasztok, jó nyarat! Mindenki élvezi a meleget, a miniszoknyát és a nyár egyéb előnyeit?

Részemről még mindig messzire kerülöm a borotvát, bár ezen a hozzáálláson lassan változtatnom kell. Újra szőrösödik a lábam. A dolog nem vészes: mennyiségre kezd több lenni a szőrzet, most kábé olyan lehet, mint egy gyárilag kevés szőrzetű nőnek, mindenféle kezelés nélkül. Vékony, halovány szőrszálakról van szó, ha senki nincs 2m-nél közelebb, még fel merem hajtani a nadrágot a boltban cipőpróbáláskor, mert messzebbről még csupasznak látszik a lábam. Egy ideje direkt nem szőrtelenítettem, hogy kiderüljön, mi a helyzet. (Amúgy ráérne párnaponként borotválni, elég lassan nőnek).

Újabb kezelésre most nem megyek, mert ezeket a halvány szőröket úgy sem tudnák eltüntetni. A térdem körül is gyakorlatilag mind megmaradt, pedig azok kezelve vannak. Ez egyrészt szomorú, mert így már tudom, hogy a combom soha nem lesz csodaszép szőrtelen, másrészt meg tök jó, hogy kiderült, mert legalább nem ölök bele egy rakat pénzt. A "tanácsadónő" ugyanis simán azt mondta még a combomra, hogy kezelhető lenne.

Szóval mától szorgalmasan borotválok és várok, hogy erősödjenek a szőrszálak. Amúgy meg tervezem a miniszoknyát harisnya nélkül, de még nyuszi vagyok hozzá:)

Nálatok mi a helyzet?

9 komment

Öröm:)

2011.05.16. 11:45

szerző: csupaszcsiga

Felhívtak kedvenc szépségklinikámról, mert rég jártam arra, és ilyenkor emlékeztetnek a következő kezelés időpontjára. Nyilván csak azért csinálják, hogy minél több pénzt szedjenek ki belőlem, de mivel feledékeny vagyok és lusta, ezért nekem nagyon jól jön, hogy időnként rámtelefonálnak.

De amitől még boldogabb lettem: teljesen őszintén mondhattam nekik, hogy hiába telt el a megfelelő idő az előző kezelés óta, még nem szőrös a lábam:) Hurrá!

Azt mondták, hogy ok, akkor visszahívnak nyár végén.

Persze egy-két látható szőrszál már van, illetve ha végighúzom rajta a kezem, akkor érezni, hogy akad még több is, de nagyjából tök nyugodtan húzom fel a nadrágom cipőpróbánál, mindezt úgy, hogy hetente talán egyszer borotválkozom. Tök jó:)

12 komment

Katasztrófa vége

2011.05.03. 12:55

szerző: csupaszcsiga

Ha valakit érdekel, elmúlt a múltkori vörösség. Hálistennek nyom nélkül. Maradt a sima, babapopsi láb:) Most átlagosan olyan 4-5 naponta borotválom, de szerintem meg lehet számolni, hogy hány szőrszál van rajta. A borotválkozás utáni 2.-3. naptól lehet érezni, hogy nem tökéletesen sima, de még nem igazán látszanak a szőrszálak, mert olyan vékonyak. Hurrá!

2 komment

Katasztrófa folytatása

2011.04.27. 10:46

szerző: csupaszcsiga

Azt hiszem, talán nem kell orvoshoz menni, a lábam kezd javulni. A lábfejemről már elmúltak a pöttyök, a lábszáram pedig bebarnulóban, mintha csak leégtem volna, és most barnulna. Csak nem egyenletesen, hanem pöttyösen, a bokámon egy vastag fehér csíkkal, ahol a zokni végetért. Helyenként pedig már halványul és kezd visszatérni a saját színem.

Nem, szoláriumozni sem voltam. Teljességgel érthetetlen, mi történt a lábamon.

Szólj hozzá!

Katasztrófa

2011.04.26. 13:24

szerző: csupaszcsiga

Múlt héten egy különösen hosszú munkanap után hazamentem, levettem a vastag, térdig érő zoknimat (ezt mindjárt megmagyarázom), és tele volt pici, vörös pöttyökkel a lábam. Nem fáj vagy ilyesmi, de azóta sem múlt el, és egész konkrétan úgy néz ki, mintha felrobbant volna az összes hajszálerem és pici vércseppekkel belülről be lenne terítve a lábam. Hogy ez a kezeléstől van-e? Azt nem tudom, de nagyon ijesztően néz ki.

Lehet persze mástól is: tudni kell, hogy vannak napok, amikor egy percre sem tudok leülni a munkahelyemen, hanem reggeltől estig sétálgatás van, ügyfelekkel beszélgetés, ilyesmi. Aznap, amikor ez a tünet megjelent, pont egy ilyen nap volt, ráadásul valamelyik kedvenc kollégám felcsavarta a légkondit, és annyira fáztam, hogy előkaptam a fiókomból a tartalék sízoknit, ami vastag, és térdig ér. Igen ám, de nem volt időm öltözködni sem, ezért csak lerúgtam a cipőt, ráhúztam a vastag zoknit a vékonyra, utána meg rohantam is tovább. Késő estig bent voltam, de még elég meleg volt este, így beleizzadtam a zokniba, mert annyira fáradt voltam, hogy nem volt kedvem a munka után még vetkőzni, hanem mentem haza az első busszal.

Eredetileg a lábfejemen is voltak pöttyök, így abban bízom, hogy tán a zokniba való beleizzadás, vagy az egész napos ácsorgás lehet a ludas, és nem a kezeléstől ment gallyra valami a lábamban, főleg így több mint egy hónappal a kezelés után. Mondanám, hogy a mosószerre vagyok allergiás (újfajta mosóport használok), de a többi területen nem vagyok pöttyös, pedig más ruhákat is mostam ezzel. Napfény nem ért, egyéb tippem nincs.

Amúgy épp csak pihék vannak a lábamon, meg egy-két hosszabb szőrszál, de most nem merek borotválkozni, nehogy még az is irritálja a bőrömet. Öröm az ürömben, hogy a vörösségtől egyáltalán nem látszanak a szőrszálak.

Most azon gondolkodom, kérjek-e időpontot a bőrgyógyászatra.

Szólj hozzá!

Sima:)

2011.04.07. 11:39

szerző: csupaszcsiga

Úgy néz ki, csak várni kellett egy kicsit a kezelés után, mert most a legutóbbi borotválkozás óta már három nap eltelt, és még mindig sima a láb:) Vannak még fekete pöttyök, illetve egy-két "láthatatlan" szőrszál is kinőtt, de amúgy király!

Szólj hozzá!

Harmónia

2011.03.27. 18:02

szerző: csupaszcsiga

Mindig is irigyeltem egy kicsit azokat a nőket (és férfiakat) akik reggelente nem csak úgy magukra dobnak valami göncöt, hanem tudatosan odafigyelnek, hogy a cipőjük menjen a táskájukhoz, a fülbevalójuk a sminkjükhöz, a kiskutyájuk a nadrágjukhoz.

Aztán egy nap véletlenül azt vettem észre, hogy a melltartóm, a bugyim pántja és a belőlem kilógó tamponzsinór egyforma türkizkék, ekkor megnyugodtam. Tudok én, ha akarok. Úgy tűnik, akkor is, ha nem.

Szólj hozzá!

Napi tipp

2011.03.18. 10:49

szerző: csupaszcsiga

Egyrészt itt a reklám helye: a Napi tipp kupongyár mától két napig 7000 forintért kínál 70000 forint értékben végleges szőrtelenítést a Palota egészségközpont. Ez azt jelenti, hogy az én esetemben, aki hónaljban gondolkodom, akár 14 alkalommal is elmehetnék kezelésre, 7000 forintért. Csábító, akárhonnan nézem.

Ismeri valaki ezt az egészségközpontot? Érdemes belevágni? Vagy maradjak (sokkal többért) a jól megszokott szalonnál? (igazából attól is félek, hogy be sem fejeződött a kezelésem, lehet, hogy ez az egész végleges szőrtelenítés dolog nem is ér semmit, úgyhogy tökre fogalmam sincs, mit csináljak:( )

Persze az is lehet, hogy fölöslegesen rágom magam ezen.

Ti mit tennétek a helyemben? (illetve a másik kérdés, hogy ti kaptok-e most az alkalmon?)

9 komment

Eredmény

2011.03.16. 11:15

szerző: csupaszcsiga

Tegnap megint lábat borotváltam, kezd egyre kultúráltabban kinézni. Márminthogy a hosszabb szőrszálak leszedésével látszik, hogy a valóságban mennyi is a fekete pötty, és szerencsére már nem olyan vészes az állás, bár azért harisnya nélkül még nem jelennék meg nyilvánosság előtt.

Apropó, harisnya: itt a tavasz, végre lehet miniszoknyában járni! Ki is használtam a lehetőséget, a hosszú hétvége alatt gyakorlatilag felvonultattam egész szoknyagyűjteményemet, minden kimozduláskor másikat húztam, persze csupa-csupa színes harisnyával, nagyon élveztem! Csak azt sajnálom, hogy nemsokára jön a nyár, és már meleg lesz a harisnyához, az én lábam meg még mindig nem túl szép, úgyhogy bújhatok vissza a vastag nadrágokba:(

Szólj hozzá!

Eredmény

2011.03.10. 08:47

szerző: csupaszcsiga

Határozottan fogy a szőr a lábamon. Már vannak kopasz (fekete pötty, kilógó szőrszálak) nélküli foltok. Persze ez még nem látványos, eléggé nézegetni kell, hogy felfedezze az ember, de már határozottan van. Remélem, ez még javulni fog.

Szólj hozzá!

Pozitív eredmény!

2011.03.07. 13:40

szerző: csupaszcsiga

Már majdnem kezdtem teljesen elkámpicsorodni, mint azt láthattátok is a múltkor, de most végre-valahára valami pozitív történt. Ugye írtam, hogy sajnos borotválni kellett a lábam, mert voltak hosszú szőrszálak a kezelés után, és a borotválás óta, mivel sajnos elég gyorsan nő a szőr, megint van már néhány kandikáló szőrszál. Most azonban nem a borotvához nyúltam, hanem kíváncsiságból a szemöldökcsipeszhez, és szerencsére a kiálló szőrszálak kb. 80%a fájdalommentesen, sőt, szinte érintésre kiszedhető (mármint nem kell tépkedni, elég megfogni és szinte már esik is ki magától), a fekete pöttyök pedig egy minimális kapirgálásra szintén kiesnek. Oké, tudom, lehet, hogy nem kéne kapirgálni, de muszáj a saját bőrömön kísérletezni, hiszen pont azért írom a blogot, hogy beszámolhassak nektek mindenről:)

Azért olyan túl sok szőrszálat nem cibáltam meg, az arány olyan 20:18 körül lehet, vagyis ha huszat meghúztam, tizennyolc kiesett. Ez azért jó, nem?

2 komment

Egy héttel a negyedik után

2011.03.05. 18:59

szerző: csupaszcsiga

Avus kérdésére nem kommentben, hanem egy egész bejegyzésben reagálok:)

Egy héttel a negyedik kezelés után még mindig tele van a lábam fájdalmas, fekete pöttyökkel, melyek között már kandikálnak ki az egy hete borotválatlan szőrszálak, amikre valószínűleg egyáltalán nem hatott a kezelés, vagy esetleg kimaradtak. Totál el vagyok keseredve. Főleg így avust olvasva kezdem azt hinni, hogy velem van a baj: lehet, hogy amit én átlagosnak és normálisnak gondoltam, az valójában abnormálisan randa, erős szőrszálhadsereg a lábamon? De az nem lehet, elvégre láttam már a barátnőim lábát, amikor nem tudtak borotválkozni, és olyan is volt, hogy véletlenül hozzáértem a borostájukhoz, és nem tűnt annyira másnak. Na, jó, más volt, mert az én bőröm sokkal fehérebb, ezért jobban látszott rajta, de ez minden.

Tegnap már le kellett borotválnom, pont a hosszú, kilógó szőrszálak miatt. Eléggé fájt:(

Nem is tudom, mit mondhatnék még. Amennyire lelkes voltam két kezeléssel ezelőtt, annyira el vagyok keseredve most. Tényleg, totál depresszió lettem:(

Szólj hozzá!

Negyedik kezelés

2011.02.25. 16:52

szerző: csupaszcsiga

Bátor voltam, és menszezzel nem törődve, elmentem a kezelésre. Hát, tényleg fájt, mint az istennyila, magamban elmondtam a nővérkét mindennek, ami csak eszembe jutott. Pedig szegény nem is tehet róla. Mindezeken túl az égett szőrszag is rosszul esett, nem tudom, hogy eddig nem tűnt fel, vagy nem zavart, vagy csak elfelejtettem?

Megkérdeztem a lányt, normális-e, hogy a második kezelés után én voltam A CSUPASZCSIGA, legszívesebben állandóan a lábaimat villogtattam volna, a harmadik kezelés után meg ugyanolyan szőrös maradtam, de csak a vállát vonogatta. Mindenesetre erősebbre vette a gépet.

Viszont ahogy beszélgettünk egy keveset, kiderült, hgoy szegények napi tizennégy órában nyomják ezt a munkát! Én már rég belehülyültem volna, az tuti. Max respekt.Bár azért lehetnének kicsit beszédesebbek is, kicsit zavar, hogy ott fekszem egy órát, és alig két-három mondatot váltottunk. Persze ez bizonyos szempontból kellemes is: úgyis túl kéne üvölteni a gép csipogását, meg a ventillátorokat, meg a rádiót, ami a hangszórókból szól. Meg a hasonfekvős résznél (amikor a lábam hátulját csinálják) valahogy úgy kellemes feküdni, semmire nem gondolni, csak élvezni, hogy más dolgozik helyettem:)

Hogy utána milyen? Hát közvetlenül utána olyan volt, mint valami ronda trópusi betegség, tiszta vörös meg dagadt volt a lábam rengeteg fekete pöttyel, most már múlóban. Nem kezeltem Bepanthennel, meg semmivel, mert esténként olyan fáradt vagyok, hogy csak lezuhanyzom és beesek az ágyba, lusta vagyok én már ilyenekhez. Sajnos maradtak hosszabb szőrszálak, elég sok, megpróbáltam csipesszel kiszedni, de fájdalmas, szóval ezek nem nagyon haltak meg. Úgy tervezem, hogy ma vagy holnap este, ha már nem fáj nagyon, átmegyek rajta a bőrradírral, és kiderül, mennyi szőrszál esik ki magától, és mennyi fekete pötty marad még.

Remélem, megint én leszek A CSUPASZCSIGA. Nagyon unom már a borotválkozást. És hol van még a nyár!

Írjatok valami biztatót:(

3 komment

Kérdés

2011.02.22. 15:46

szerző: csupaszcsiga

Szerintetek (mármint a lányok szerint) menstruáció alatt szabad menni kezelésre? Azt olvastam a neten, hogy nem ajánlott ilyenkor a szőrtelenítés, mert érzékenyebb a bőr, tehát fájdalmasabb lesz az dolog, viszont engem az érdekelne, hogy a hormonális változások vannak-e bármilyen hatással a szőr növekedésére. A fájdalmat bírom, de ha szőrös marad a lábam, azt nem:(

Amúgy sajnos visszaállt a régi rend, ha este leborotválom, reggelre már szúr. Alig várom tehát a következő kezelést!

1 komment

Új időpont

2011.02.15. 10:26

szerző: csupaszcsiga

Jövő héten megyek a negyedik kezelésre. A blogomat pedig már senki nem olvassa:(

5 komment

Kicsit eltolódik

2011.02.14. 12:11

szerző: csupaszcsiga

Úgy volt, hogy holnap megyek újabb kezelésre, de más, fontosabb programom akadt, úgyhogy le kell majd mondanom, nem tudom, mikorra kapok megint időpontot:( Addig marad a randa, szőrös láb, már egészen kétségbeejtő, ahogy kinézek.

Szólj hozzá!

A negyedik

2011.02.07. 12:03

szerző: csupaszcsiga

Szőreim már csak nyolc napig növekedhetnek, aztán jön a következő kezelés. Ezt mondjuk szeretem a szépségklinikában, hogy amikor rég nem hallottak felőlem, akkor fel szoktak hívni, amúgy tuti, hogy elfelejtettem volna. Vagyishát nem felejtettem volna el, de nem hiszem, hogy március előtt eszembe jutott volna.

Szólj hozzá!

Lábszőr

2011.01.29. 10:16

szerző: csupaszcsiga

Tegnap voltam aerobicon, és szomorúan állapítottam meg, hogy a tegnapelőtt borotvált lábam vállalhatatlanul néz ki. Olyan fáradt vagyok mostanában az új munkahelytől, hogy este épp csak lezuhanyozom, nem analizálom a testemet, így fel sem tűnt, hogy lábszőröm visszaállt a normál növekedési ritmusra. Asszem ideje bejelentkezni a következő kezelésre. Remélem, a végére sikeres lesz a dolog, mert ez nagyon elszomorító:(

Szólj hozzá!