Csupaszcsiga - a csiga csupasz

Csupaszságom őszinte története

Friss topikok

  • jut: @avus: @jut: a nov és jul között az egy nulla, mert látszani nem úgy látszik :D (2012.05.23. 23:10) Megint akció
  • csupaszcsiga: @csincia: Magamnak még soha nem csináltam, de mind a lézeresnél, mind az IPLnél azt szokták mondan... (2012.01.18. 21:30) Szőr-körkép
  • csupaszcsiga: @MandyReuter: Nekem attól erősebbek lettek a visszanövő nyomorultak:( (2011.07.25. 13:52) A szemetek visszajöttek
  • csupaszcsiga: @avus: Máshol meg azt mondják, hogy a lézer a teljesen végleges. Ki tud ezen kiigazodni? (2011.06.19. 13:08) Még mindig örülök
  • csincia: meglatjuk:) ha meg is veszem biztos h.csak ilyen szeptember oktober kornyeken most nyaron tok fele... (2011.05.23. 20:35) Öröm:)

Linkblog

Elmélkedés

2010.04.16. 18:41

szerző: csupaszcsiga

TIBetti commentje elindított bennem egy gondolatmenetet. Persze, többször is rágódtam már a kérdésen, mondjuk epilálás közben, de igazán komolyan soha nem gondoltam még át. 

Miért kell a nőknek állandóan fájdalmas eljárásoknak alávetniük magukat, hogy a társadalom épp aktuális szépségideáljának megfeljenek? Vagy kérdezem máshogy: miért a nőknek? (Bocs, avus, fordulj el, ha ez nem a te érzékeny férfilelkednek valóJ)

Nem olyan rég olvastam egy cikket arról, mi mindent megtett a gyengébbik nem, hogy a szebbik legyen. Lányok, higgyétek el: az epilátor, gyanta, lézer csak a jéghegy csúcsa. Mindannyian ismerjük gondolom a nyaknyújtó afrikaiakról meg a lábnyomorító kínaiakról szóló sztorikat. De vajon tudtátok-e,  hogy nem kell ilyen messzire menni a borzalmakért? Itt van ugye a fűző, elég sokáig hordtuk, és bár tény, hogy léteznek belőle igen szexis darabok, de próbált már valaki ilyenben eltölteni egy egész napot? (Nekem van néhány, én sem vagyok normális, bár garantált a multiorgazmus: először akkor élvezel, amikor a pasi leveszi róladJ). És még mindig nem a legrosszabb: ebben a cikkben (amit nem emlékszem, hol olvastam, így sajnos nem tudom  pontosan idézni) szép sorban fel volt sorolva, mit szedtek a nők, amikor épp a halovány arc/piros ajkak/nagy, csodálkozó szemek voltak épp divatban. Válogatott mérgeket fogyasztottak, például nadragulyát, ami másképp belladonna néven is ismer: ennek pont az az oka, hogy kis dózisban fogyasztva a fenti tüneteket okozza, és ettől szép nő (bella donna) válik a kísérletező kedvű hajadonból. Szóval egy társasági összejövetel kábé így nézett ki akkoriban: ülnek a belladonnák hosszú tömött sorokban a  bálterem két oldalán, szaglottak a mosdatlanságtól, mert az ugye nem volt divat akkoriban, viszont magukra kentek egy csomó pacsulit is. Kocsmaszaguk is volt alaposan, hiszen a vízivás nem volt mindig egészséges, ezért biztos ami biztos alapon bort meg sört vedeltek. Önmagában ez is elég lett volna a jókedvhez, emellé szorította őket a fűző (meg biztos a cipő is), lélegzetvétel helyett aléltan pihegtek, kétségbeesetten csapkodtak a legyezőkkel, hogy legalább egy kis oxigénhez jussanak, közben meg a mindenféle varázslatos csodanövényektől úgy be voltak tépve, hogy a szemükön nem láttak ki: már csak azért sem,mert abba is csöpögtettek mindenfélét a csillogás és a tág pupillák érdekében.

Szép, mi?

És akkor most vegyük sorra az öncsonkító pasidivatokat.. gondolkodom.. még mindig gondolkodom.. na, jó, mondjuk a körülmetélés, de az sem igazi, mert elsősorban nem szépészeti, hanem higiéniai okokból csinálták. A pasik lusták voltak mosni, ehe. Szóval kellemetlen, de egyrészt muszáj, másrészt kiskorban csinálták, vagyis az ember hamar elfelejtette. Ezt leszámítva maximum az agyonkondizás jut eszembe, az tényleg durva tud lenni, de mivel a sport egészséges, és az ízlésesen kisportolt testhez nem kell táplálékkiegészítőt szedni tonnaszám, sőt, semmit, ezért ez sem felel meg az önkínzás kritériumainak. Arról nem is beszélve, hogy ha a pasi semmit nem csinál, ha sörpocakja van és izzadtságszagú és borostás, mi akkor is szeretjük őket (legalábbis némelyiket). De ki hallott már olyat, hogy egy pasi azt mondja: nem baj szívem, hogy szőrös a lábad, fő, hogy jól érezd magad???

Nem vagyok egy nagy feminista, de a gondolatmenet végén csak annyit mondok: menjenek a pasik a fenébe. Milyen alapon várják el mindezeket tőlünk? Ha nem szeretném őket annyira, igazából utálnám.

 


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csupaszcsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr461918428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avus · http://avus.blog.hu 2010.04.16. 22:38:23

De hiszen lentebb azt írtad, hogy a párod szerint nincs gond a szőreiddel, és ez lényegében saját fóbiád.

Ettől függetlenül persze igazad van a társadalmi "elvárásokkal" kapcsolatban. Nekem amúgy az a véleményem róluk, mármint ezekről az elvárásokról, hogy azért vannak, hogy le lehessen őket magasról tojni. Tudom, tapasztalatból :).

Szerintem annyira nem vészes a helyzet, az egyre jobb idő miatt egyre több lábat látni, és sok lány nem csinál ebből ügyet, olyanok, akik amúgy ápoltak. Szerintem a pasik csak igen kis százalékánál kerülnél emiatt tiltólistára.

De ha te magad is jobban szereted szőrtelenül, akkor abbahagyni a pasik ostorozását, és irány a lézerklinika :).

csupaszcsiga 2010.04.17. 21:03:34

Azért nincs vele baja, mert a lehetőségekhez mérten azért igyekszem úgy szőrteleníteni, hogy ne lásson belőlük túl sokat - csak hát az én esetemben a tökéletes nem elérhető cél. Azért ha jetiként állnék elé, nem hiszem, hogy örülne:)

avus · http://avus.blog.hu 2010.04.17. 21:41:46

@csupaszcsiga: Hmm. Akkor ilyen az élet. De legalább vannak, akik szolidarítanak veled :).

mI 2010.04.20. 12:12:59

Én is inkább magam miatt csinálom (nekem is jobban tetszik a csupasz női láb és hónalj), ezért is csináltatom meg lézerre. A páromat nem zavarja, ha régen epiláltam, így is szeret :-) Viszont pl fazonnál nem vagyok benne biztos, h örökké csupasznak szeretném/nénk, ezért ott marad a rendszeres karbantartás.

csincia 2010.04.28. 19:11:57

sziasztok.
en is gondolkodom a lezeres szortelenitesen es borzasztoan megorultem mikor ratalaltam erre a blogra:) kerlek csupasz csiga ne hagyjd abba nagyon jo lenne hallani tenyleg egy elfogulatlan velemenyet es elmenyeit, mert mar a forumozo reklamarcokbol elegem van! januarra tervezem a kezdest egyeb okok miatt nem tudom hamarabb, mint pl.a penz gyujtes es addig is huseges olvaso szeretnek lenni:) Elore is koszonom es szoritok a sikeres eredmenyert!!!!!!

csupaszcsiga 2010.04.29. 15:02:03

Ne aggódj, eszem ágában sincs abbahagyni, csak a szőrnövekedés nem olyan téma, amiről naponta órákat lehet blogolni, ezért nem frissült az oldal az utóbbi időben:) De már fogalmazódik a következő bejegyzés, nemsokára formába öntöm!
süti beállítások módosítása